Финансовият министър скочи на президента: „Ако иска да води война с ГЕРБ…“

Горанов-3-1280x1031

Ако президентът е решил да води политическа война с ГЕРБ, това е негово право. Друг е въпросът какъв дивидент би имал от това. Така министърът на финансите Владислав Горанов отговори на днешното изказване на президента Румен Радев за обществената поръчка на Агенция „Митници“, спечелена от фирма, свързана с Митьо Очите.

Президентът ексклузивно за Митьо Очите: „По най-нагъл начин се опитват да го припишат…”

Обществената поръчка, обявена от Митница – Бургас през март 2016 година, е приключила през февруари 2017-та. Фирмата печели три от обособените позиции, свързани с охрана на две почивни бази и едно митническо бюро в Ямбол на обща стойност 2 520 лева за две години за охрана с технически способ, припомни Горанов, според когото президентът няма мотиви за толкова остра реакция.

Министърът защити колегите си от Министерството на финансите и обясни, че през последните над 25 години във ведомството са назначавани само експерти.

„Ако позицията на президента е да атакува политически ГЕРБ, това е негово право на политик и държавен глава, въпреки че общото разбиране е, че и симпатизантите, и чиновниците на ГЕРБ са също граждани на България, които почитат и уважават българския президент“, каза още Горанов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ