Голям протест срещу служебния кабинет блокира центъра на София

Screenshot 2021-09-10 at 11.04.02

Мащабен протест на пътностроителния бранш от цялата страна блокира бул. „Цар Освободител“. Стотици работници от пътностроителни и пътноподдържащи фирми преминаха на големи групи от Народното събрание към паметника на „Цар Освободител“, където се проведе протестът.

Към 10.00 часа протестиращите представители на пътностроителни фирми се отправиха на шествие по централните столични булеварди.

Българската браншова камара „Пътища“ свика този национален протест пред Народното събрание с искане на пътностроителните и пътноподдържащите фирми да бъдат изплатени натрупаните задължения от страна на държавата. По думите на протестиращите парите, които трябва да им бъдат платени, са в размер на 1,3 млрд. лева.

Тук сме, защото от шест месеца държавата е абсолютно напълно абдикирала от целия бранш. Няма яснота какво въобще ще се случва – ще се строят ли пътища, няма ли да се строят пътища. Слушаме само за някакви незаконни строежи на магистрала „Хемус“, но държавата не е само два лота на „Хемус“, посочиха протестиращите, цитирани от БНР.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ