1000! Жозе Моуриньо полудя! В Италия се чудят ще води ли Рома срещу ЦСКА (СНИМКА)

7 Dni Bulgaria13.09.2021
66

Рома продължава с безгрешния си ход под ръководството на Жозе Моуриньо. „Вълците“ оглавиха класирането в Серия „А“, след като надиграха у дома Сасуоло с 2:1 и съхраниха своя 100-процентов актив в мач №1000 в треньорската кариера на знаменития португалец.

„Джалоросите“ отново демонстрираха красив и печеливш футбол, което не е никак добра новина за нашия ЦСКА, който в четвъртък гостува на колоса в първи мач от груповата фаза в Лига на конференциите.

Срещата на „Олимпико“ стартира зле за домакините, които в 27-ата минута изтръпнаха, че изостават в резултата. ВАР обаче се намеси и отмени попадението на Доменико Берарди поради засада.

В 37-ата минута европейският шампион с Италия – Браян Кристанте даде лидерството на Рома. Халфът се ориентира най-добре при центриране от свободен удар на Пелегрини и отблизо не остави шанс на Консигли.

В 57-ата равенството бе постигнато, когато Филип Джуричич получи извеждащо подаване от Берарди, изпревари Патрисио и с лекота направи 1:1.

Оттук насетне Рома имаше поредица от добри положения за достигане до победата. Гол така и не падаше, а веднъж гредата удари Ейбрахам. Сасуоло също бе достатъчно опасен, защото изстрел на Хамед Траоре също се отклони в страничния стълб.

Така голямата драма настъпи в добавеното продължение. Шомуродов подаде отлично за резервата Ел Шаарауи, който с фантастичен изстрел от границата на наказателното поле хвърли в дива радост цял „Олимпико“.

А Жозе Моуриньо направо полудя. Португалецът направи 50 метров спринт, за да се хвърли в радостната тълпа от играчи и фенове, които повече от 2 минути празнуваха заедно гола.

По-късно в обзорното предеване за кръга италиански журналисти се помайтапиха, че след такова изразходване в неделната нощ, Моу може и да няма сили да води Рома срещу ЦСКА тази седмица.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ