Дъното! Радев уволни легенда на „Пирогов“, защото ГЕРБ гласи професора за кандидат-президент

7 Dni Bulgaria13.09.2021
румен радев, асен балтов

Скандално уволнен от „Пирогов“ преди минути бе проф. Асен Балтов. Това е било съобщено на хора от болницата от новия директор, назначен от Румен Радев-Иван Поромански, твърди ПИК.

Мотиви за решението не са изложени и остава загадка как е възможно да съсипва кариерата на медицински светила в нарушение най-малко на трудовото законодателство. Поромански не е обяснил по никакъв начин причината, нито пък е имало повод да бъде санкциониран проф. Балтов. Заявил е само, че не желае да работи с него и няма да се церемони с уволнението му, пък той можел да си търси, ако иска правата в съда. „Ако иска да ме съди, но няма да работя с него!“, шокиращо заявил нарушаващият трудовото законодателство Поромански.

След като бе отстранен политически от хората на Румен Радев от поста на директор на спешната болница, проф. Балтов се върна като шеф на ортопедията, тъй като е един от най-добрите специалисти и хирурзи в тази област.

Според запознати решението за уволнението на ценен и нужен медик като проф. Балтов е поръчка на Румен Радев, който води лична вендета с него заради слуховете, че може да му бъде конкурент за президентските избори.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ