Втори скандал с баба от „Мутрите“! Разследват Мая Манолова за 50 000 лева

7 Dni Bulgaria13.09.2021
Мая Манолова
НС 46, Татяна Дончева, Мая Манолова, Ива Митева, Мария Капон

Пареден скандал около Мая Манолова – фалшиви договори за дарения са засечени в партията на бившия омбудсман.

Източник на Lupa.bg твърди, че в предизборната кампания на „Изправи се! Мутри вън!“ са влезли около 50 000 лева, осигурени лично от Мая, но вкарани в обръщение под формата на доброволни дарения от физически лица.

„Има десетки такива менте дарители – сумите започват от 200 и стигат до 1000 лева“, категоричен е близкият до Манолова информатор на Lupa.bg.

Произходът на парите е неясен, вътре в партията се говори, че са осигурени от Моника Станишева. Двете с Мая доста често се виждаха преди изборите, подчерта информаторът ни.

Сметната палата трябва да каже за фалшивите договори за дарения. Дали изобщо е имало проверка, която лесно би доказала, че договорите са чисти ментета, пита източникът ни.

Доскорошната дясната ръка на Мая – Тихомир Валериев Василев, също подписал такъв фалшив договор, с който уж дарява 200 лева. Всъщност, не е дал и стотинка. Само преди дни протестърът изненадващо обяви, че вече няма нищо общо с Мая Манолова „поради ред събития, случки и динамика от последните дни, както и съмнения (обвинения) за покупко-продажби“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ