ГЕРБ: Военният министър се разболя спешно, след като БНТ съобщи, че лейт. Манчев е екзекутиран

72

„Министърът на отбраната се е разболял веднага, след като БНТ съобщи, че лейт. Манчев е екзекутиран, а не се е самоубил, каквато версия поддържаше Георги Панайотов.“ Така остро реагира в социалните мрежи депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев, след като на днешното заседание на комисията по отбрана военният министър не се яви на изслушване поради здравословни причини, заболяване от вирус.

За това, че няма да присъства администрацията на МО е предупредила председателя на комисията Атанас Зафиров само половин час преди началото ѝ от 9,30 часа.

„Забелязвам някаква тенденция в работата на министъра. Кога ви уведомиха, че е възпрепятстван и няма да дойде? Това е последният шанс на депутатите да зададат актуално въпроси“, бе спонтанната реакция на Гаджев в началото на заседанието. Той напомни, че три пъти военният министър не е присъствал на изслушване.

Минути по-късно във фейсбук Гаджев реагира остро като посочи, че Панайотов не заслужава да бъде министър и го обвини в прикриване на факти около инцидента за загиналия военнослужещ. Той повдигна темата пред заместник-министрите, които бяха в комисията, за да представят доклада за въоръжените сили за 2020 г.

По-рано се разпространи новината, че е възможно 31-годишният старши лейтенант Тодор Манчев, който бе открит мъртъв на 19 юли в спалното помещение на полигона „Ново село“, да е бил убит, а не да се е самоубил. Това съмнение е провокирано след експертизата на трупа на Манчев показва, че куршумът е преминал през главата му под наклон.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ