Земетресение в ИТН! Заместник-шефката скочи на Слави Трифонов: Беше грешка!

7 Dni Bulgaria14.09.2021
тошко йорданов, виктория василева, филип станев

Взели сме си поуки за всичко, случило се дотук. Това е затворена страница за Има такъв народ.

Така зам.-шефката на НС и секретар на партията на Слави Трифонов Виктория Василева сложи край на казуса „Петър Илиев“ и обясни в интервю пред „Дневник“, че подборът на проектовицепремиера и гласения за вътрешен министър плагиат е бил грешен.

„Няма какво да ровим повече, беше грешка“, разкри Василева, но предупреди, че залп критики е бил отправен и към новите лица, лансирани от ИТН, „особено във втория кабинет“. „Не само той, но и много други не фигурират в погледа напред на ИТН“, отсече тя.

Така Василева стана първия човек в ИТН, който тръгва директно срещу Слави. Припомняме, че Дългия обяви, че винаги ще е зад Петър Илиев, защото бил един от най-свестните хора, които познава.

От думите на заместничката на Тошко Йорданов стана ясно, че не само Петър Илиев няма да бъде лансиран повече като флагман на политиките на Дългия, но и „много други лица“.

Василева обеща, че подходът при определянето на фигурите ще е различен. „Дано тези поуки да са си извлекли и останалите партии“, призова тя.

„Много е рано да се говори за места, те се определят от хората, а не от социолозите“, добави тя и обяви, че нямало социологическа агенция, познала резултата от изборите.

Иначе Василева твърди, че ИТН единствени си спазили обещанията и не са изменили на честността, гарантирали пред избирателите. „Ще си бъдем такива, каквито сме били и досега – шарени и истински“, добави тя.

И отсече, че нямало правилно решение кое как да се прави, попитана за провала на преговорите за кабинет.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ