Правителството готви голяма секира за престъпниците! Въвеждат специални лични карти, с които не могат да напускат страната…

лична-карта

Въвежда ги правителството със Закона за личните документи, целта на кабинета е да се блокира всякакъв риск те да напуснат страната

Правителството подготвя промени в действащото законодателство, за да намали случаите на отклоняване от правосъдието. В Закона за българските лични документи ще има запис, според който на обвиняемите и подсъдими лица ще се отнема личната карта и ще се издава временна, която ще е абсолютно идентична на редовната им, но в нея ще е кодирана забрана за напускане на страната.

Това съобщи зам. вътрешният министър Красимир Ципов в интервю за “24 часа”.

“Предвиждаме издаването на временна карта за самоличност, която ще създаде условия да не се отклоняват от правосъдие лица с наложени мерки за процесуална принуда по смисъла на НПК. Такава ще се издава, когато срещу съответния гражданин има образувано наказателно производство и му е постановена забрана за напускане на страната. Тогава, когато е наложена от съд след влязла в сила присъда на първа или втора инстанция, се предвижда и отнемане на валидната лична карта. Но тъй като тези лица не са осъдени окончателно с лишаване от свобода, ще им бъде издавана временна карта за самоличност”, уточни Ципов.

По този начин се очаква сериозно ограничаване на отклоняванията от правосъдие.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ