ГРЪМ! Румен Радев маха Илияна Йотова като вице, Слави и Тошко му набутват Ива Митева

7 Dni Bulgaria14.09.2021
илияна йотова

Остри совалки по оста „Левски“ Г – „Дондуков“ 2 бележат края на краткия и безсмислен живот на 46-ия парламент. Несбъдналите се управляващи от „Има такъв народ“ водят усилени преговори с президента Румен Радев за възможността на предстоящите избори за държавен глава той да се яви в тандем с тяхно лице – най-вероятно двукратната шефка на НС Ива Митева.

В кулоарите на президентството се говори, че Радев категорично се е отказал от досегашното си вице Илияна Йотова, твърди Лупа. От обкръжението на държавния глава довериха, че той нямал никакво намерение да свързва бъдещата си политическа кариера с червената лъвица.

Радев наскоро взел категоричното решение, че на предстоящите президентски избори през ноември ще се яви в друг тандем. Хората на Слави ще се опитат да се възползват от вакуума в замяна на гласовете на своите избиратели, които вече официално обещаха на генерала.

Публична тайна е, че още в началото на президентския му мандат между него и Илияна Йотова тлееше напрежение. Но тъй като Радев беше подкрепен за кандидат-президент от БСП, той беше принуден да се примири с номинацията на видната социалистка.

Червенокосата дама също не била доволна от пребиваването си на „Дондуков” 2. Всъщност, още през 2016 г. тя изобщо не очаквала, че двамата с Радев ще спечелят президентската битка. Вместо да се зарадва на победата, Йотова била разочарована, защото загубила щедрата евродепутатска заплата и в същото време била хитро отстранена от „Позитано” 20, където била основен конкурент на Корнелия Нинова.

Радев обаче не искал да се откаже толкова лесно от изборната подкрепа на БСП, като зашие на Корнелия Нинова и партията й публичен шамар. По тази причина се дърпал от обвързване с партийна кандидатура за свой заместник.

Радев обаче ще трябва да реши съвсем скоро, като какъвто и да е изборът му, ще загуби подкрепа. Ако удари по Йотова, остава без гласовете на БСП, а и Нинова най-вероятно ще извади своя двойка. Не приеме ли Митева, нищо чудно своенравния Слави Трифонов да оттегли подкрепата си.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ