Бурна атака към министри на Радев: Некадърници, лъжци, герои от кашоните!

7 Dni Bulgaria14.09.2021
андрей кузманов

В разстояние на 6-7 часа двама от некадърните министри на Румен Радев бяха родложени на кръстосан огън от знакови лица от гражданската квота на ГЕРБ.

Първи бе доскорошният спортен министър Красен Кралев.

Липсата на 25 млн. лв. ще доведе до прокурорско разследване в Министерството на младежта и спорта. Това обяви пред БНТ служебният министър Андрей Кузманов.

Красен Кралев веднага го разкри:

„Когато един човек не разбира от дадена материя, съвсем свободно може да интерпретира фактите-така, както му изнася. Гордея се с всичко, което сме направили за българския спорт и за младите хора. Спазили сме всяка буква на закона! Този човек, временно сложен да изпълнява функциите на министър на младежта и спорта, за цели пет месеца не успя да проведе поръчка за строителен надзор. Когато нямаш строителен надзор, не можеш да започнеш строежите“, отговори Кралев.

„Ако преди смятах, че става дума за некадърност и некомпетентност, вече започвам да се замислям, дали не се прави нарочно. Знаете, че има натиск към министрите на Румен Радев да ровят в кашоните на институциите, да си изфабрикуват факти, да интерпретират небивалици като огромни злоупотреби. От това зависи и оставането им в нов служебен кабинет на кандидат-президента. Как ще липсват тези пари, пет пъти вече го обяснявам, той човекът е невменяем, не може да разбере елементарни неща, които му се казват. Договорите, пак казвам, са сключени по всички правила на закона за обществените поръчки. Парите са преведени на строителните фирми, те не могат да започнат дейността си, само заради бойкотирането от страна на служебния министър“, категоричен е Красен Кралев.  

Актьорът Евгени Будинов пък написа гневен пост по отношение на служебния министър на културата Велислав Минеков. Поводът е Защона за филмовата индустрия и неизготвянето на правилник за неговото прилагане. Будинов припомня още, че Минеков дори не си беше труда да внесе някакви искания за културата при актуализацията на бюджета и благодарение единствено на ресорната комисия в Народното събрание се дадоха 16 милиона за културата.

Ето какво написа Евгени Будинов по темата:

МИНИСТЪР МИНЕКОВ Е НЕМОЖАЧ ИЛИ КАК СЕ СЪСИПВА КУЛТУРА ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА

За съжаление отново сме излъгани от служебния министър на културата – Велислав Минеков. Заради огромна некомпетентност и абсолютно безразличие към нас – хората на културата – все още не е внесен правилник за прилагане на Закона за филмовата индустрия, дори не е изготвен такъв и не е предложен за обществено обсъждане. Въпреки усилията на толкова много хора, които участвахме в промяната на закона, преборихме се за историческото увеличение на бюджета за кино, на практика тази година ще бъде нулева за българското кино и за всички творци, които работят в него. Няма такъв срам! И всичко това се случва, защото имаме най-некадърното управление на Министерството на културата от много време насам.

Служебният министър беше забравил да внесе и предложение за актуализацията на бюджета за култура, но благодарение на Комисията по култура, въпреки министъра и неговата неадекватност, бяха гласувани допълнителни над 16 милиона лева.

И сега…помните ли, че още през май, с влизането си във властта Минеков заяви гръмко по всички медии, че за два месеца ще направи толкова, колкото не е направено за 10 години! Какво се случи??? Вчера, същият този министър заяви отново пред медиите, че съжалява, че няма право на дългосрочни решения и, че е трудно ,,за ден и за два да направиш нещо съществено“…

Толкова за обещанията! Започнаха оправдания и лъжи.

Мисля, че е крайно време да свалим доверието си към служебните лица, които управляват некадърно!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ