Радев удиви с избор на министри – взима такъв от Слави плюс две лица от ерата „Бойко Борисов“

Румен Радев

Христо Алексиев, който бе номиниран за министър в първия кабинет, предложен от Слави Трифонов, ще е новият служебен министър на транспорта. Президентът Румен Радев е решил той да смени досегашният Георги Тодоров в новия служебен кабинет, който ще бъде обявен официално на 16 септември.

Алексиев в момента е председател на управителния съвет на НКЖИ. Той вече веднъж бе служебен министър на транспорта в първия кабинет, назначен от Радев през 2017 г. На 12 юли тази година лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов пък го обяви като номинация за министър на транспорта в първия си неуспешен вариант за правителство с премиер Николай Василев.

Президентът Румен Радев вече е избрал и новите министри на икономиката и на финансите, след като досегашните Кирил Петков и Асен Василев са все по-близо до свой политически проект и участие още на предсрочните избори на 14 ноември.

В икономиката на мястото на Кирил Петков министър ще стане досегашната му заместничка Даниела Везиева. Тя бе зам.-министър на икономиката и във второто правителство на Бойко Борисов като представител на Реформаторския блок.

Като министър на финансите на мястото на Асен Василев пък Радев е решил да назначи Валери Белчев. Той бе начело на Фонда на фондовете във второто правителство на Бойко Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ