Нещо отвратително се случва на плаж „Корал“! Плажуващите останаха потресени от тази гледка (СНИМКА)

Поморие плаж

Плажът в „Корал“ потъна в боклуци в разгара на лятото. Според туристите сметта не е събирана от месеци и се опасяват от разпространението на зарази.

Контейнерът близо до пътеката, която води към плажа, както и другите два, преливат от всякакви отпадъци.

Заради оградата, която опасва цялото пространство зад плажа, коли на сметопочистващата фирма не успяват да влязат и да си изпълнят задълженията.

Като плаж за природосъобразен туризъм, „Корал” не е охраняем. Няма и кошчета за отпадъци на пясъка, информира още bTV.

„Преди 10 дена лично подадох сигнал в РИОСВ – Бургас, откъдето казаха, че са дошли на проверка – както виждаме това нещо продължава, вече се е превърнало в едно нерегламентирано сметище“, заяви Атанас Русев от Сдружение „Да запазим Корал“.

„Регионалната инспекция не е получавала до днешна дата сигнал за замърсяване на плаж „Корал” от боклуци, но ако това е действително така, още в началото на следващата седмица ще направим предписание на общината за почистване“, заяви директорът на РИОСВ – Бургас Тонка Атанасова.

От община Царево обясняват, че контейнерите неправомерно са преместени зад оградата от плажуващи.

На „Корал” в средата на август няма и спасители. От Областната управа обясниха, че процедурата по наемането им се е забавила и водното спасяване на екоплажовете ще бъде осигурено от следващия уикенд.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ