И външният зам.-министър скочи на президента: „Не му отива като държавен глава…“

7ab93094dbde2fea3836e023e6d1ee9d_L

Позицията на българското правителство по отношение на Македония пази националното ни достойнство и е в помощ на страна, с която имаме договор за сътрудничество и добросъседство. Това заяви във Варна заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. Така той отговори на критиките на президента Румен Радев по-рано днес, че правителството не е реагирало както е редно на изявленията на Зоран Заев за Илинденско-Преображенското въстание.

Когато възникне недоразумение между държавите, не бива първата стъпка да е агресивният подход или реторика, която би могла да доведе до „злощастни” последици, смята Георгиев.

„Не отива на държавния глава, предвид и генезиса на партията, която го номинира за поста, на който е в момента, да отправя критики към българското правителство за начина, по който то води политиката спрямо Република Македония“, добави зам.-министърът.

Според него сключеният между България и Македония договор ясно регламентира отношенията на добросъседство, партньорство и сътрудничество между страните, а правителство винаги е имало последователна и еднозначна политика по този въпрос.

 

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ