Черен ден за ЦСКА! Борис Бонев и архитект блокират строежа на нов червен стадион

7 Dni Bulgaria16.09.2021
борис бонев

Експертният съвет по устройство на територията към Столичния общински съвет заседава на 15 септември по проекта за Подробния устройствен план на Борисовата градина. Проектът за Подробен устройствен план на Борисовата градина трябва да бъде обсъден и на заседание на Столичния общински съвет.

Чл.-кор. проф. д.а.н. арх. Атанас Димитров Ковачев, преподавател в Лесотехническия университет в София заяви, че основната отправена препоръка е да няма никакво ремонтиране и застрояване в Борисовата градина.

Нашата основна цел беше да се запази публичния характер. Като препоръка ние предлагахме Климатичното училище, което е съществувало на това място преди десетилетия да се възстанови по стари архивни кадри. Не се прие тази идея. Тя отпада от този план.

Конната база в Борисовата градина и игрищата на Спортна София ще запазят местата си. Би следвало да се премахнат автокъщите и паркът да запази облика си на обществен парк и зелена система.

Ковачев е бил подкрепен най-дейно в кампанията си от независимя общинар Борис Бонев. Той отново се е опитал да прокара тезата си, че в Борисовата градина не трябва да има никакви строителни и ремонтни дейности, като е визирал най-вече плана на ЦСКА за чисто нов стадион в Борисовата градина.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ