ПОЗОР НА ДЕНЯ! Премиерът на Радев се гъне като червей за стачките, ГЕРБ и убийството на Манчев

7 Dni Bulgaria16.09.2021
Стефан Янев

Служебният премиер Стефан Янев се гъна като червей в „Лице в лице“ по bTV, когато му се наложи да коментира 3 неприятни теми – протестите срещу правителството му, смъртта на старши лейтенант Тодор Манчев и подозренията за убийство и репресиите на МВР срещу политически опоненти на Румен Радев..

„Тази тема навлезе в публичното пространство, отдавам я на предизборната обстановка. След като има следствие, аз и да искам не мога да коментирам нищо по въпроса. Всичките факти които излизат наяве са смущаващи, но нека да оставим на хората които водят следствието, истината да излезе наяве“, каза служебният премиер за убийството на Манчев.

Той не отрече обвиненията от ГЕРБ, че администрацията на президента и служебното правителство участва в купуването на партии. ,,Не мога да коментирам неща, които са в медиите и предвид факта, че предизбораната кампания вече е пред очите ни. Специално от президента не съм чул желание да иска да прави партия, тъй като той е заявил много отдавна, че ще бъде кандидат за президент“, уточни Стефан Янев.

,,Ситуацията с гражданството на Кирил Петков е в процедура в Конституционния съд. Мисля, че той е направил всички законосъобразни стъпки да декларира това. Вече дали има процедурни нарушения, ще се произнесе съдът“, каза още Янев.

На въпрос дали има мачкане на политически опоненти премиерът отговори, че това е много силно определение и допълни, че такива неща започват да се говорят в публичното пространство преди всяка предизборна кампания.

На въпрос, дали смята, че стачките са организирани, а не автентични, той каза:

„Вие мислите ли, че  са спонтанни стачки? Отворен въпрос, винаги има хора които излизат истински, но има и хора които излизат организирано. Този бизнес който протестира, е взел най-много помощи. Достатъчно силен сезон беше осигурен лятото, от тук нататък всеки бизнес иска да се развива. Ние сме за това, помагаме на всеки бизнес, дали сме пари на всички. Добре е когато бизнесът е активен и търси своите права, но бизнесът трябва да отговорен и към държавата си.  Това което води до съмнение, е че определени протести са със сравнително малко хора, но спонтанността не винаги я има“, заяви нагло Янев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ