ОТВРАТИТЕЛНА ГЛЕДКА: Ето я вицепрезидентката Илияна Йотова чисто гола

7 Dni Bulgaria20.09.2021
payimage-501040

Собственикът на агенция „ПИК“ Недялко Недялков остави без дрехи вицепрезидентът Илияна Йотова. В унищожителен коментар топ-журналистът показа голата истина за някогашната БСП-лъвица!

Прочетете коментарът му тук:

Г-ЖО ЙОТОВА, КАКВО ДА ПРАВИМ НИЕ, НЕПОЧТЕНИТЕ?
Уважавах Илияна Йотова и се чудех какво прави до диктатора Румен Радев.
Йотова е съпруга на страхотен лекар, а навремето бе сред малкото политици, които публично защитиха вестник „Ретро“ от цензурата на Делян Пеевски. Това ми е достатъчно.
Обаче…
Сега г-жа вицепрезидентката, ни в клин, ни в ръкав, заговорила за „почтените“.
Почтените, казала, ще имат над 121 места в бъдещия парламент…Почтените? И тя започнала да ни дели на „почтени“ и „непочтени“.
Понеже явно съм от „непочтените“, питам г-жа Йотова: ние на колко места да се надяваме според нейната аритметика? И не само в парламента, изобщо в живота, в обществото? Има ли място за нас в новия идеален свят на почтеност, морал, възвишени ценности и принципи, или сме непотребни?
Милиони непотребни българи…
Лагерите ли ще отваряте? Ще ни изселвате ли? Или на стадионите ще ни разстрелвате, като в Чили на Пиночет?
Г-жа Йотова съзнава чудесно, че няма никакво право да коментира и да се бърка в работата на парламента. Нито да изказва оценки в тази посока. България все още минава за демократична държава, с разделение на властите, а не за бананова република от Третия свят, макар че шефът на г-жа Йотова уверено ни тласка натам.
Второ, г-жа Йотова няма никакво право априори и дефинитивно да менторства кой е почтен и кой не. Философски погледнато, това е твърде условно понятие. Според Аристотел почтеността в политиката е силата да издържиш на изкушенията, които ти сервира абсолютната власт. Да не използваш властта за лична изгода.
В тази връзка – почтен ли е шефът на г-жа Йотова? За какво използва своята власт, освен за партиен инженеринг и за взломяване на политическия противник с подривно-криминални методи? Или за битови привилегии – като ескорта от НСО за половинката му Десислава Радева. Или за да я инсталира едновременно на две държавни длъжности в качеството му на главнокомандващ ВВС. Или за да лобира за „Грипените“.
Преди да номинира себе си и служебния си кръг за „почтени“, г-жа Йотова трябва да се размисли. Почтеността е интегритет на делата и съвестта. И спазване на закона. Как стои в това отношение Румен Радев, който ежедневно гази Конституцията, като иска, например, оставката на главния прокурор? Или като държи на министерска длъжност чуждия гражданин Кирил Петков.
А останалите „почтени“ около г-жа Йотова? Президентският съветник с пликчето Пламен Узунов? Или другият съветник Илия Милушев, обвиняем за държавна измяна и изнасяне на класифицирана информация към руското посолство? А шефът на Стратегическия им съвет Александър Маринов, агент на ДС, основател на „Мултигруп“ и ВИС-2?
Това ли са „почтените“?„Почтена“ ли е Мая Манолова, която овърша всички политически централи и всички олигарси в неистовата си амбиция да се укрепи във властта без значение каква е цената? Депутатстваше в БСП, изфабрикува аферата „Костинброд“, после Корнелия Нинова я уволни за интригантство, после стана омбудсман от ГЕРБ, после – след като Борисов я изхвърли от кревата си, озверя и започна да си отмъщава по женска линия…„Почтен“ ли е лидерът на „Демократична България“ генерал Атанасов – прокурор на Тодор Живков от Възродителния процес, а после цербер в тайната полиция на Иван Костов?
Г-жо Йотова, та той подслушваше вашите съпартийци от БСП, с него ли ще влизате в коалиция? (Или вече не сте от БСП, БСП стана излишна в проектосхемата на самодържеца…)
„Почтен“ ли е чалгар №1 на републиката Слави Трифонов, шутът от сватбите и празненствата на братя Илиеви? „Почтен“ ли е бащата на фалшиви новини Бабикян? Или културният министър Минеков, по съвместителство разносвач на ковчези? „Почтен“ ли е новият месия Кирил Петков, който брутално излъга в публичната си декларация, че не е двоен гражданин? А ортакът му Асен Василев, обявен от датския си съдружник за „най-големия измамник“? А шефът на НАП Спецов, шитнал на подставени лица фирмата си с многомилионни данъчни задължения? А адвокатката на Илия Павлов Татяна Дончева с офертата за „500 К“?
Благодаря за такава „почтеност“. Предпочитам да съм от „непочтените“.
Тъжно е, г-жо Йотова, в какво сте се превърнали след пет години в обятията на неосталинизма. И продължавате да разделяте хората, да сеете омраза, да квалифицирате от позициите на крайната и неопровержима истина. Кое ви дава това право? Що за самозабрава и мегаломания? „Цветът на нацията“ бил с вас…Вярно ли, бе? Горките ние – бурените, плявата…
Що направо не ни напръскате с пестициди? Вие, безгрешната…
Аз помня времето, когато бяхте шеф на „По света и у нас“ и наредихте катастрофата с убитите 14 войничета на Околовръстното да е последна новина в емисията за сметка на кървавото хоро на Жан Виденов в Копривщица. Вие бяхте основният информационен рупор на правителството в гладната Виденова зима. Не ми се иска да влизате в същите пълномощия в задаващата се гладна и безнадеждна Радева зима.
Или човек не може да избяга от природата си?


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ