Минала през офиса на Васил Божков (няколко пъти) и влязла в „Магнитски“, ще командва Кирил Петков

65

Пепа Веселинова Гроздева-Михова, чието име присъства в списъка „Магнитски“ е съдружник на Диана Дамянова в рекламната агенция „Д енд Д – агенция за връзки и проучване на обществвеността“ АД. От няколко седмици Диана Дамянова организира рекламата на новия проект на Асен Василев и Кирил Петков, а Лидия Колева е техен официален пиар. Лидия Колева е служителка в агенцията „Д енд Д“ на Дамянова, съобщава „glasove.com“.

Агенцията се е договорила да командва всеки един от новата партия какво да прави в рекламно отношение. Вече е забранено всякакви пиарсвоеволия, без да си се консултирал с работниците на Михова и Димитрова.

Проверка в Търговския регистър показа, че Пепа Гроздева е член на Съвета на директорите в агенцията на Дамянова. Те са заедно поне от 10 години. Същевременно името на Гроздева фигурира в разширения спикък на асоциираните лица, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на министерството на финансите на САЩ. Списъкът бе публикуван на 15 юни от Асен Василев и финансовото министерство, което оглавяваше тогава.

За „асоциирани лица“ се смятат „всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол“ на фирми и организации, които са „притежавани, контролирани или управлявани през последните 5 години“ от Делян Пеевски или Васил Божков.

Сред тях попадат добре познати лица като майката на Пеевски Ирена Кръстева и сътрудниците на Божков Георги Попов и Александър Тумпаров.

Пепа Гроздева-Михова е управител на една от фирмите на Васил Божков. По данни от регистрите става ясно, че тя е била част от съвета на директорите във фирмата „Ню дизайн айдиъс“.  

 

Списъкът на физическите лица по
Справка от Търговския регистър


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ