„Кирето време да спазва закони няма, Кирето бърза нас да ни оправя!“

кирил петков

Един перфектен и забавен анализ на Добромир Гюлев се превърна в най-четеното нещо в социалните медии в последните 40-ина часа!

Прочетете го и вие:

“Гледах интервю с Кирил Петков в Нова Телевизия. Хубаво интервю. Приятелско. Задушевно. Отрепетирано.

Навя ми топли, детски спомени…
Аз съм от голямо семейство. Като малки обичахме да си правим една шега по празниците – един от нас (този, който се сети първи) слага листче с нарисувана усмивка в празна кутийка и я завива в многобройни опаковки докато стане близка по-размер на другите подаръци. Най-добре се получава, ако последната опаковъчна хартия е точно като на истинските подаръци. Този от семейството, който попадне на „специалния подарък“ развива, развива, развива, докато накрая стигне до празната кутийка с усмивката. А останалите се спукват от смях…
Не мога да се отърва от тази аналогия, откакто Кирил Петков и Асен Василев бяха пакетирани от едни услужливи медии и сложени под политическата елха.
Защо смятам, че кутийката е празна?
Чеша се по главата и се опитвам да си обясня каква ниша в българския политически живот би запълнила една такава „партия“?
По думите на главните действащи лица, ще бъдат и десни и леви едновременно. Но пък не искат да се коалират предизборно с десните (ДБ) и с левите (ИБГНИ), защото така щели да отблъснат потенциални избиратели… Десните нямало да искат да подкрепят леви политики и обратното. Но след изборите ще се съберат и ще управляват заедно и с левите, и с десните. Ще нарекат този сговор „коалиция на почтени“, защото думичката е хубава и позволява на всички да си позатворят очите… В името на „добруването“ на същите излъгани избиратели, разбира се.
И всичко това задължително е с елемент на спешност…
От самото начало на прясната си политическа кариера, за Кирил Петков нещата винаги трябва да се случват бързо и по втория начин. Без да се губи време с някакви закони. Те са за балъците. Кирил бърза, за да спасява България!
За да си министър трябва да имаш САМО българско гражданство. Кирил за жалост има и канадско… Отказва се в полза на родината, но няма време да чака срока. Бърза, за да ни спасява.
За да смениш борда на ББР трябва да си министър. Кирил обаче няма време за тези детайли. Подава документи и плаща банковата такса в деня преди да стане министър. Бърза, за да ни спасява.
В канадското посолство в Румъния стоят и чакат документите от Канада, доказващи, че Кирил вече не е канадски гражданин. Той обаче няма време да отиде да ги вземе. Има важна министерска работа. Бърза, за да ни спасява до последно.
Кирил вече не е министър, но пак няма време да отиде до Румъния. Има по-важна работа. Прави партия и иска да участва на изборите. Бърза, за да ни даде възможност да го изберем, за да ни спасява.
Апропо, нали знаете защо не отива в Румъния за документите? Защото датите на тях няма да са особено лицеприятни… Може да саботират и депутатството… Далеч по-добре е да се изчака индулгенцията на Конституционния Съд… Пък и Румъния е далече, географски погледнато.
Да се върнем на новата партия… Кирил я основава, но няма време за регистрация за изборите. Няма проблем. Ще „купим“ регистрация. По втория начин е, но поне е бързо. Няма време, ще вземе някой друг да дойде и да спаси България…
В крайна сметка, купуването на партия не е прецедент в най-новата ни политическа история… На изборите през април 2021, Васил Божков си купи БНО. Явно Кирил не се притеснява от подобни аналогии.
Елементът на спешност личи и от това кои партии си напазарува… Няма време да избира. Грабва, каквото е най-близо до касата.
Първи са левите популисти от Волт. Радетели за въвеждането на минимален пан-европейски данък печалба от 15%, федерална Европа с правителство, премиер и президент. С други думи, тотално отказване от национален суверенитет. Интересно как Кирил тълкува увеличаването на данъците , желано от Волт? Това ли е дясната политика, с която ще постига леви цели? Не съм учил в Харвард, но усещам, когато ме баламосват…
Втората партия „помагач“ е бургаската Средна Европейска Класа. Те нямат идентичност, но са „на промоция“. Откак се продадоха на Кирил нямат и лидер. Само заместници… За тях ми е много интересно как успяха да се справят с прехода от твърди защитници на това само „български българи“ да имат право да гласуват с това да ги оглави канадски гражданин (евентуално бивш)… Вероятно българските канадци седят на по-предна седалка в автобуса от българските турци…
До някъде разбирам защо продадоха остатъците от партията… След като Демократична България им „откраднаха“ Росенец, не остана друга идентичност… Остана една празна кутийка…
Та така, уважаеми…
За жалост, вече не сме деца и няма да се разминем с леко разочарование и много смях от околните. Този път в кутийката няма листче с усмивка, а сметка, която ще трябва цялото „семейство“ да си поделим.
Този път искрено се надявам да не съм прав. Но от дрга страна вече не съм на 10…
ПС: Преди известно време писах, че Демократична България и ИБГНИ ще трябва да си търсят нова ракета носител за да влязат в 47то Народно Събрания след като предадоха ИТН. Сега Мая и Христо се препъват един друг в бързината да се метнат на седалката зад Кирил… 🤣


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ