Анализатор изригна: Македонецът не е македонец, ако не плюе по българина! А Слави Трифонов не става за политик…

Вацев

Македонецът не е македонец, ако не плюе по българина. Това каза в сутрешния блок на Bulgaria on air политическият анализатор Валентин Вацев относно изявлението на македонския премиер Зоран Заев, че Илинденско-Преображенското въстание има македонски характер.

По думите му това беше скандален ужас в геополитически план, който ние покрихме с Бенчо Бенчев и Митьо Очите.

Относно пасивната роля на премиера по случая с Македония, Вацев заяви, че Бойко Борисов няма как да се занимава с пропаганда, защото той е генерал с писалка, а не с пистолет.

,,Борисов просто е много по-опитен отпреди. Смятам, че за три мандата натрупа достатъчно стаж в политиката. Политически проблеми не се решават с пропаганда и премиерът много добре знае това“, посочи анализаторът.

Освен това той допълни още, че Борисов трябва да положи усилия да стане отново представителен сред обществото, тъй като част от враговете не са на „Позитано“, а около него.

Той заяви още, че към този момент БСП е повече идейно течение с тази визия, която предлага и в никакъв случай не е готова за властта.

По отношение на политическите амбиции на Слави Трифонов Валентин Вацев коментира, че той не е за политиката.

,,Това е несериозно. Явно този човек има някаква инфантилна представа за политиката. Той просто не е за нея“, завърши анализаторът.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ