Първи подробности след скандалното хоро на Рила: Кой допусна „патриотичната“ издънка да се случи?

Хоро

По нашенски – стане ли гаф, виновни няма. Или ако има, те дълго се ослушват, докато най-накрая признаят под сурдинка, че се прехвърлили границата – и законовата, и тази на доброто възпитание.

Пред Нова телевизия скандалът, разразил се след „юнашкото“ хоро в едно от кристално чистите езера на Рила – Близнака, коментираха Красимир Андонов от Дирекция „Национален парк-Рила“ – Благоевград и организаторът на инициативата за най-дълго хоро в планината – арх. Пламен Мирянов.

Дирекция на Национален парк „Рила” е издала разрешение за заснемане на филм на езерото Бъбрека на фондация „Нашият дом е България”. Не е издавано разрешение за поставяне на рекорди на Гинес”, заяви Красимир Андонов.

„Описали сме условията, при които трябва да се проведе събитието и съответно забраните, които трябва да се спазват. Една от тях е да не се влиза в езерата. За съжаление обаче група хора са играли хоро в езерото Близнака. За това нарушение ще бъде съставена имуществена санкция за юридическо лице. Санкцията ще е за организаторите, тъй като отговорността е изцяло тяхна. Глобата е до 10 000 лева”, поясни още Андонов.

Организаторът Миланов обясни, че младежите, които са се снимали, нагазили до пояс в езерото, се направили това по собствена инициатива: „Това е емоция. Това са млади хора, които заради прилива на адреналин са го направили. От името на всички ансамбли бих искал да се извиня, защото не смятам, че това е правилно. Осъзнаваме грешката си и не подстрекаваме никой да я повтаря”, заяви Мирянов.

„Но това са все пак деца. Не трябва да ги съдим тези момчета, не трябва да ги заливаме с тази омраза“, добави той.

Красимир Андонов го репликира, че когато става дума за опазване на национално природно богатство, каквото е Рила планина, емоциите трябва да отстъпят пред мисленето и възпитанието.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ