Разкриха кой е убитият пред ВИП-а на стадион „Георги Аспарухов“, Георги бил с плик на главата

payimage-504067

Присъда за убийство е излежал Георги Христов – Тинето, застрелян тази сутрин до стадион „Герена“ в София. Тинето е застрелян в главата, докато е говорел по мобилния си телефон.

В миналото той е съден за грабеж, придружен с убийство, станал на 18 февруари 2002 година в Харманли. Тогава Тинето и двама негови другари – Мюмюн Мюмюн – Мечката и Георги Машев ограбват кола на шивашка фирма и задигат 47 хил. лева.

Христов стреля с пистолет и убива счетоводителя, ранява още двама души и избягва, а през 2012 година е задържан в Испания. Той е бил осъден на 14 години затвор, наскоро е бил пуснат предсрочно за добро поведение.

Христов беше разстрелян тази сутрин пред фитнеса на стадион „Георги Аспарухов“, а близо до мястото беше открита опожарена кола.

Пред журналисти директорът на СДВР Калоян Милатенов потвърди, че е подаден сигнал към 112 в 7:54 ч. пред фитнес центъра.

При пристигане на място нашите сили са установили, че се касае за лице, което най-вероятно е убито – 44-годишен мъж, каза той.

По първоначална информация той е бил прострелян, обясни Милатенов. Той не можа да даде повече информация за простреляното лице, но потвърди, че е известен на полицията с множество криминални прояви.

Милатенов не можа да потвърди и дали убитият е намерен с плик на главата, каквато информация излезе. На въпрос дали колата, която е намерена опожарена, е свързана с убийството, той каза: Най-вероятно да.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ