НАГЛИТЕ 3! Хората на Радев в „Автомагистрали“ с по 11 бона заплата! За строителите пари няма

7 Dni Bulgaria30.09.2021
десислава христова

Заплатата на шефката на борда на директорите на държавното предприятие „Автомагистрали“ ЕАД Десислава Христова е вдигната почти тройно на 10 август т.г., съобщава „24 часа“. От медията са пуснали въпрос по Закона за достъп до обществена информация до предприятието и до Министерството на регионалното развитие и благоустройството дали е вярно това и на какво основание е направено.

Тази сутрин предишната информация за възнагражденията на борда със старите заплати, която бе публична в сайта, изчезна, а по обед се появи новата.

Според нея Десислава Христова вече има 11 700 лв. брутно месечно възнаграждение, или 10 157 лв. нетно. Предишното й беше 3660 лв. Тя е председател на Съвета на директорите на дружеството и го представлява съвместно с изпълнителния директор Иван Станчев.

Станчев е със същото брутно месечно възнаграждение, но при него то не се различава много от предишното, което също беше над 10 хиляди лв.

Осъвременена е и информацията за заплатата на третия член на борда – Валентин Вълков. От същата дата – 10 август, тя е вече 3900 лв. бруто и 3137 лв. нето. При Вълков обаче промяната е съвсем минимална, тъй като предишната му заплата беше 3660 лв.

Още в началото на септември „24 часа“ се свърза с Десислава Христова с въпрос дали има промяна на възнаграждението й, но тя реагира, че този въпрос й е обиден, а и информацията я има на сайта. Тя се появи там още през март при предишното ръководство на „Автомагистрали“ ЕАД по силата на член от Закона за публичните предприятия.  Христова добави, че за работата, която върши, заплатата й е дори ниска.

Към онзи момент бордът на „Автомагистрали“ участваше редовно в заседанията на комисията по ревизията на предишното управление в парламента, вадейки информация за платените авансово пари за магистрала „Хемус“. По същото време в пътния сектор вече бе почнало недоволството от пълното спиране на работата по поддръжката на пътищата, което продължава и до днес и се изразява в протестни блокади на пътищата. Междувременно строителите на „Хемус“ също протестираха заради спирането на плащанията за дейността им.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ