Професор Герджиков довърши Радев: Длъжен съм да помогна на родината си! Трябва единство на нацията

7 Dni Bulgaria30.09.2021
payimage-504286

Официално – президентската битка с нов участник. Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков прие да бъда издигнат за кандидат за президент на България, заяви самият той.

„Приех да бъда издигнат за кандидат за президент на България от инициативен комитет, защото смятам, че в този тежък момент на разделение и противопоставяне имам необходимите качества, за да олицетворявам единството на нацията в съответствие с Конституцията на Република България. Аз не съм политик, не мисля и не говоря като политик, но смятам, че всеки от нас е длъжен в даден момент да се отплати на България за всичко, което е получил от Родината и сънародниците си. Очаквам подкрепа от всички партии и всички български граждани“, заяви ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков за БТА.

Новината за евентуална кандидатура на професор Герджиков дойде изненадващо. Той не е партийна кандидатура, но по-рано в различни публикации излезе информация, че ГЕРБ ще го подкрепи в надпреварата за „Дондуков“2.

Проф. Герджиков е втори мандат ректор на най-старото висше учебно заведение у нас. За първи път е избран да ръководи Софийския университет на 17 ноември 2015 г. На заседание на Общото събрание през ноември 2019 г. беше преизбран на поста.  



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ