Сашка Васева чу най-тежката диагноза: тумор на мозъка!

7 Dni Bulgaria02.10.2021
Сашка Васева

„Оказа се, че след толкова години, през които обикалях по доктори в България и Германия, едва сега един много добър лекар-невролог Асен Хаджиянев ми постави диагнозата, че имам тумор на мозъка, който притиска очния нерв“. Това ужасяващои признание направи пред „Труд“ иконата от зората на фолка Сашка Васева.

„Досега близо 10 години все ми казваха, че имам атрофия на очния нерв и никой не успя да установи, че причината да не виждам е друга. Когато разбрах се разплаках и това наистина е много труден период за мен. В момента се борим, защото в Германия ми казаха, че операцията, която трябва да се направи от екип от неврохирурзи е изключително спешна и животоспасяваща и сумата само за нея е 90 000 евро. Ще бъда много благодарна на всички хора, които решат да ми помогнат със средства за операцията. Във фейсбука ми ще бъде публикувана банковата ми сметка, както и повече информация“, сподели Сашка и допълни, че се опитва да държи духа си висок въпреки жестоката диагноза.

Васева твърди, че най-много в този тежък момент й помагал колегата Райко Кирилов. „Той ме канеше на участия заедно с него и съм му много благодарна, защото пеенето е моят живот и ме зарежда много. При проблемите с очите не ме забравиха и други мои колеги, като Веселин Маринов, Орхан Мурат, Софи Маринова, Владо Димов и Тони Стораро, за което съм им признателна.“

„Децата се грижат за мен, както и съпругът ми Христо. Той ме заведе на консултация в Германия и разбрах, колко е спешно да се вземат веднага мерки и да си направя операция. Иначе, синът ни вече е студент, а дъщеря ни е в осми клас и изучава сериозно немски и английски. Учи даже и корейски, защото е много запалена по кей попа. „



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ