Много грозно, Радев! Президентът насъска пияната си кучка Карбовски да плюе по Герджиков

7 Dni Bulgaria05.10.2021
мартин карбовски

Образованието е мъртво, ако образоващите се нямат политическа позиция. Така започна коментара си за президентска кандидатура на проф. Анастас Герджиков видният пияница Мартин Карбовски, хвалещ се сам, че получава пари от президентството, за да „лъска имиджа на обитаващите го селяни“.

Вижте какво написа Карбовски, който бе разкрит от скандалната Мегз, че и търгува предаването си срещу женски ласки, тъй като по друг начин не можел да ги получи:

Студентите, които освиркаха Фердинанд бяха юмрукът на нацията.
Студентите, които правеха Прохода на Републиката бяха част от една луда мечта. Студентите, които свалиха Луканов, бяха част друга мечта.
Студентите, които свалиха Виденов бяха решителността на цял един народ, неговият отказ да не бъде лъган. И да се чака.

Днес студентите нещо чакат. Днес те дори не коментират автономията на Алма матер. Автономията е лоботомирана – ректорът е де факто партиен кандидат на статуквото, което не иска да си отиде. На държавна заплата.

Студентите не знаят сякаш, че са родени в най-бедната и корумпирана страна на Съюза.
Студентите сякаш не знаят колко струва хляба.
Студентите не се интересуват, примерно, от енергийната криза, в която политиците без топки ни набутаха.
Студентите ги няма, не искат и да знаят, че за всичко написано по-горе има виновни. И че те са съдът и съвестта на политическата епоха.

Студентите са разочарование, което мисли само за бягството си. Но бягството няма цел, момчета и момичета, и няма слава, и памет няма в него. Една нация може да бъде погребана и обявена за мъртва, чак когато студентите се разбягат, осъзнали слабостта си пред крадците на бъдеще.

Какво мислят студентите?

Тишината на аулата е извращение, непознато друг път от историята. Жалко.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ