Ето кой е виновен за тежката катастрофа с двама починали край Враца

Двама души загинаха на място при челен сблъсък на второкласното шосе между Враца и Оряхово. Зловещият удар стана вчера към 14.20 часа в отсечката между Борован и Добролево при сблъсък между „Тойота“ с врачанска регистрация и „Хюндай“ със софийски номера. Японската кола е пътувала в посока към Оряхово, когато в нея се е забил корейския автомобил.

От полицията съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство, което трябва да установи кой от двамата шофьори е навлязъл в насрещното платно. Свидетел на ПТП-то е румънски шофьор, който бил изпреварен от едната от двете леки коли. Именно тираджията се обадил на тел. 112 и казал на разследващите, че водачът на изпреварилия го автомобил е пишел нещо на телефона си.

200 метра по-късно последвал жестокия удар между двете леки коли. ПТП-то е станало на прав участък с перфектна видимост от поне 1 км, припомнят шофьори. При жестокия удар на място е загинала жена – Геновева Р., на 56 г. от Софрониево, возеща се в японската кола. Съпругът й Стилиян Р. е настанен в болница със счупен крак и порезни рани, но без опасност за живота, уточнява Конкурент.

Водачът на корейския автомобил, мъж на 56 г., чиято самоличност не беше съобщена от полицията, също е издъхнал преди да дойдат линейките. С две от тях са откарани по един от двете катастрофирали автомобила – мъж на 34 години от София, който се намира в ЦСМП във Враца с тежка политравма и опасност за живота, както и шофьорът на „Тойота“-та, който е в белослатинската болница.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ затвориха участъка за 4 часа и половина и пуснаха движението към 20.30 часа в неделя, когато криминалистите извършиха всички необходими процесуално-следствени действия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ