Заев отговори на гневния коментар на президента Радев, нарече думите му…

zoran-zaev
Аз съм много внимателен човек. И правя всичко възможно за изграждането на приятелство. Виждате, че оставям суетата настрани. Република България е партньор на Македония. Това каза македонският премиер Зоран Заев по повод изявлението на българския президент Румен Радев, предаде кореспондентът на БГНЕС от Скопие.
„България демонстрира това партньорство многократно. Тя организира срещата за Западните Балкани на ЕС. Тя подкрепи всички страни, включително и Република Македония“, подчерта Заев и допълни, че министрите на външните работи на България и Гърция са се борили все едно за собствената си родина, за да може Република Македония да получи дата за започване на преговори.
„Всичко това го повтарям, защото не е редно да забравяме тези неща. Трябва да уважаваме този, който ни помага! Македония винаги ще помага за каквото е необходимо на България. Призовавам всички заедно да сложим настрана политическите интереси, голия популизъм и това, което ни кара да бъдем недостатъчно внимателни„, добави още премиерът.

„Договорът за приятелство и добросъседство потвърди всичко това с нашите подписи. Ние обаче трябва да спазваме и надграждаме приятелството, което е от взаимен интерес и за двете държави и преди всичко за бъдещите поколения. Ние вече отбелязваме общата ни история и това е част от общата ни история“, каза категорично премиерът на Република Македония Зоран Заев. /БГНЕС


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ