Първи скандал, ДеееБъ: Христо Иванов се дистанцира от Лозан Панов, харесвал си Радев

Христо Иванов

„Посланията на господин Панов са си негови. Господин Радев има за какво да бъде критикуван, той пропусна да заеме позиция по отношение на избора на Иван Гешев. Ние от ДБ се борим за тази кауза от десетилетие“. Така Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“ коментира думите на кандидата за президент Лозан Панов, че държавният глава Румен Радев е „фалшив герой“ .

Лозан Панов беше издигнат за кандидат от инициативен комитет, но ДБ го подкрепя.

„Господин Панов на поста председател на Върховния касационен съд беше от малцината институционални говорители на демократичната общност и беше естествено да получи нашата подкрепа. Ние ще се отнесем с уважение към неговата независимост по време на кампанията“, каза още Христо Иванов.

Той коментира и така наречените „Червените линии“ в политиката.

„Акцентът за нас ще бъде внимателното структуриране на отношенията в една бъдеща коалиция, с ясните „червени линии“ по отношение на ГЕРБ и ДПС. Относно БСП „червената линия“ е, че не можем да подкрепим управление с техен мандат и въпреки негативизма, който се изля върху нас, в миналия парламент удържахме на този ангажимент“, заяви Иванов.  



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ