Вижте ВМРО в какво превърна Варна, заради високите цени на тока (СНИМКИ)

payimage-505528

Ако служебното правителство не предприеме адекватни действия срещу повишаването на цените на тока – оставка! За това настояват от ВМРО.

Протестно шествие от над 150 автомобила, организирано от ВМРО, премина през Варна. То бе срещу спекулативно високите цени на електроенергията.

От ВМРО – Варна смятат, че служебното правителство не предприемат мерки в подкрепа на хората, а за подкрепа на бизнеса са заговорили едва сега, когато наближават избори. Войводите са категорични, че КЕВР не само, че не регулира ситуацията, а подпомага монополите.

Общинският съветник от ВМРО във Варненския общински съвет Венцислав Сивов, коментира, че Организацията винаги е защитавала интересите на хората. Във ВМРО в морската столица са постъпили сигнали от малкия и среден бизнес, на които сметките за ток са скочили с от 300 до 500 лева.

Протестиращите настояват за контрол от страна на държавата, тъй като високите цени удрят както по бизнеса, така и по обикновените българи. Тежка зима очаква бизнеса, ако не бъдат взети мерки, и тези повишения на тока, които КЕВР иска от Нова година, също ще бъдат пагубни – те пък за физическите лица. Тогава абсолютно всяко домакинство, което не го е усетило през цената на бизнеса, ще го усети по битовата сметка за ток. Настояваме за контрол на държавата върху повишението на цените. Има едно усещане за спекула в стоките от първа необходимост, при тока също смятаме, че държавата не си е на мястото, за да контролира цените. Искаме действия, а ако няма адекватни такива – от служебното правителство да си подават оставките, казаха Воеводите!

Припомняме какви са исканията на ВМРО

1. Спешни мерки срещу спекулата на енергийната борса и активна роля на държавните енергийни дружества за преодоляване на дефицита.
2. Разпускане на КЕВР, която допусна това спекулативно повишаване на цените. „
3. Мораториум върху износа на ток от частни фирми, за които всички знаем, че свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до овладяване ръста на цените.
4. Активни действия в Брюксел за предоговаряне на „Зелената сделка“, която ни обрича на скъп ток и за спасяване на българската топлоенергетика.
5. Правителството незабавно да рестартира преговорите със стратегически инвеститори за изграждането на АЕЦ „Белене“.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ