Бойко към жените в Пловдив: България потъва! Спрете глупавите си мъже да се бият!

54

„Вера Су“ потъва, така както потъна илюзията в обществото, че Радев и хората му могат да управляват. 20 дни безхаберие, ние все щяхме с влекачи да измислим нещо“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на среща с жени-ГЕРБ в Пловдив. На нея присъстват кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева, както и еврокомисарят Мария Габриел.

Борисов си припомни, че преди години случай на мъртъв делфин е станал причина за среща с еколози и протести.

„А сега ги няма. Адекватните мерки по Радевски са да се изсипе тор в морето и корабът да потъне“, заяви бившият премиер.

Той обвини Румен Радев, че залага бомби за следващото правителство и заподозря, че през януари дори няма да има пари да бъдат платени пенсиите.

„Излъгаха Ви уважаеми пенсионери, ние бяхме ви обещали 50 лв. Те казаха – ние можем да дадем повече… Ако продължите да подкрепяте диктатора, януари ще останете без пенсии“, предупреди Борисов.

Той отправи остри критики към ставащото в сектор енергетика и с цените.

„За 5 месеца – от 70 лв. токът стана 400 и мога да се обзаложа, че с мерките им до Нова година ще е 500. Ако нямаш пари – кажи, че не си събрал. Ако имаш, защо теглиш нов заем?“ попита Борисов и предупреди, че скоро дефицитът от 4 ще иде на 8%.

„Няма път, няма посока, няма отговорни хора, чудовищна инфлация се задава. Това преведено на обикновен език означава обедняване с толкова процента, колкото е инфлация. Аз съм управлявал по време на най-голямата финансова криза – Гърция. И не допуснах дефицити. Да, имах Дянков, който затегна колана. Но като едно добро семейство удържахме и тръгнахме нагоре“, припомни Борисов.

Борисов не спести и критики за многото смъртни случаи от COVID-19.

„Рекордна смъртност от коронавирус. Цяла Европа отваря, а българите гинат, защото Радев и Кацаров експериментират“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Жената е тази, която крепи децата, семейството и държавата. Вие с вашия майчински инстинкт трябва да спрете глупавите мъже да се бият и да рушат държавата“, обърна се той към дамите от ГЕРБ.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ