„Румен Радев ще е първия държавен лидер след Тодор Живков, който ще спи в ареста!“

7 Dni Bulgaria10.10.2021
330

В студиото на СКАТ и водещия Ивелин Николов, собственикът на агенция ПИК Недялко Недялков сподели много интересни размишления:

Да притежаваше остатъци от морал, Радев би подал оставка веднага, за да довърши г-жа Йотова остатъка от печалния му мандат.

Аферата „двойно гражданство“ е съизмерима в български условия с аферата „Уотъргейт“. Пак става дума за лъжата на един президент.

Радев все по-уверено нагазва в блатото на углавните производства, на съставомерността, и това ще си проличи от решението на Конституционния съд по аферата „Кирил Петков“.

Имаме класическо погазване на закона – Петков подписва декларация с невярно съдържание, че е само български гражданин, а Радев издава указ за назначението му като служебен министър. Това е пряко нарушение на Конституцията и членове от Наказателния кодекс, предвиждащи ефективен затвор от 1 до 3 години. В Конституционния съд вече са постъпили документи, които недвусмислено доказват, че президентът е бил наясно със статута на Петков в момента на издаването на указа. Говоря за писмо на друг министър от служебния кабинет.

Така капанът щраква, става твърде напечено за триото измамници – Радев, Петков и гаджето на шефа на НАП. Съвсем удобно са трима, за да изпълнят състава от НПК за Организирана престъпна група – ОПГ. Документалното престъпление оставя следи във времето. Дори днес да бъде покрито, утре ще им бъде потърсена сметка.

Тъжното е, че мейнстриймът съучаства в криминалната лъжа. Продажната социология внушава хиперактивно, че критично висока маса от избиратели са склонни да подкрепят партията на изнаглялата мошенгия ПП ПП. Продажните „национални телевизии“ БТВ и Нова съгласувано и в картел им отстъпват почти ежедневно студиата и праймтайма си, за да разпръскват гьобелсовата пропаганда, че са „почтени“, че имат „визия“ да оправят отечеството, че носят „промяната“ и че цялото прогресивно народонаселение очаква като манна небесна как ще обладаят властта в ползу роду…

И не, това не е свещена простота. Това е Оруел, Бредбъри, оживялата антиутопия, чудовището от библиотеката, което се превъплъщава в горчива реалност заради колективното лековерие и обуначването на цяла една нация, видиотена от манипулациите на официалните медии, социалните мрежи и анонимния бабикяновски фейк.

Изправени сме пред морална дилема – ще кредитираме ли лъжата с вота и апатията си, или ще активираме закърнялото си сякаш гражданско съзнание; ще настроим ли сетивата си на честотите на истината.

Изборът на 14 ноември е избор между истината и лъжата, колкото и да звучи патетично. Глас за Радев е глас за лъжата, глас срещу Радев е глас за реанимация на истината.

Слави Трифонов, когото задкулисието похарчи в полза на харвардските остапбендери, го беше изпял навремето твърде провиденциално: „Пак ли ще живеем във лъжа? И последната илюзия умря в тази страна…“

Остава сега г-н Трифонов да остане верен на лирическия „аз“ в песента си и да не се коалира с онези, които ни предлагат да живеем в лъжа. А ОПГ-то, маскирано като „братство на почтените“, вече раздава ролите в гротеската, съчинена от обединения колектив сценаристи от „Дондуков“ 2, редакцията на „Капитал“ и соросоидните НПО-та около американското посолство и Демократическата партия на САЩ. Лъжецът Кирил Петков – премиер, гаджето на шефа на НАП с офшорките – финансов министър, личният съдия на Иво Прокопиев – главен прокурор, Радев – пожизнен държавен глава по схемата на Путин.

Измамниците мечтаят да си подсигурят конституционно мнозинство и да превърнат България в бананова президентска република от Третия свят. Радев няма да се спре пред нищо, вече съм споменавал, че ще мине през трупове и това не е метафора. Залогът при него е екзистенциален – или авторитарен диктатор на една взломена, бивша демократична република, или първият държавен глава след Тодор Живков с килия в Националното следствие.

Обоснованото ми предположение все пак ме тласка към втората част от прогнозата. Килията е най-логичният изход за финалата на политическата кариера на президента-превратаджия, разединил народа до степен на анихилация. Радев ще бъде, фигуративно казано, погребан от некадърността на служебните си министри, заради които държавата затъва икономически, финансово и медицински.

При хляб над 2 лв, четирикратно скочил ток, при официално анонсирано поскъпване на парното с 40 процента, при прогнозна цена на литър бензин от 4 лева през пролетта, при най-висока смъртност от ковид в Европа, при неизплатени заплати на цели браншове от промишлеността, при невнесен План за възстановяване в Брюксел, при замразено строителство на магистралите…едва ли Радев и прокситата му в партийните листи могат да очакват успех на изборите.

Клишето за пълните чекмеджета на Борисов ще бъде подменено от реалията на изпразнените хладилници при Радев. А тепърва се задават жестоките зимни сметки за ток, парно и вода, тепърва ще се плащат данъците…В същото време доходите не мърдат, помощта за бизнеса заслабва, фалират големи производства и малки фирми.

Изводът е, че ОПГ-то около Радев са не просто измамници, а и нефелници. Първото е укоримо в юридически план, второто касае пряко джоба ни. Българинът гласува с джоба си, а към това трябва да добавим и все по-ескалиращото усещане, че е жертва на подмяна, не на промяна. Видяхме докъде ни доведе „почтеността“, хайде да си върнем нормалността – това ще си кажат отрезвелите наши братя и сестри, докато цъкат машинките в изборния ден.

И тук стигаме до технологизираната част от измамата – прословутите машинки. Последната опора и надежда на Радев и хунтата. Там е заровено кучето на надменността им. Няма да се посвенят грубо да фалшифицират резултатите от вота и в това отношение гражданският контрол е най-важният сюжет, по който трябва да се движим в идния месец.

Надявам се, че партии като Демократична България, Има такъв народ и БСП, които също ще бъдат потърпевши от манипулациите в помощ на „почтената“ пропрезидентска ПП ПП, ще се събудят и чрез представителите си в избирателните комисии ще окажат необходимата съпротива и противодействие на хроничните измамници около Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ