В София е ад, не си показвайте навън носа! И всичко това, заради Румен Радев (СНИМКИ)

payimage-505618

Четвърти национален протест на пътните строители! Този път той с тежка техника на жълтите павета в София. В София в момента е някакъв транспортен ад и по-добре не си показвайте навън носа, че на всичкото отгоре и вали.

И за всичко това е виновно некадърното правителство на Румен Радев!

Организаторите от браншова камара „Пътища” настояват за оставката на регионалния министър Виолета Комитова. Настояват и за конкретни действия по разплащането на дължимите суми. Само на една от частните фирми – Автомагистрали „Черно море”, държавата трябва да изплати над 37 милиона лева.

Очакванията са да се образуват сериозни задръствания. Заявка за участие има от над 3000 души. По булевард „Цариградско шосе” до Министерския съвет ще преминат над сто тежки камиона. Затова от полицията в София заявиха, че ще налагат глоби за влизането и паркирането им в центъра на града. Което пък неминуемо ще доведе до ексцесии. Които пак се пишат на президентския задник.

„Ние искаме от правителството ясна перспектива в какви срокове ще си получим изработените средства. Към 70 фирми има неизплатени суми“, заяви Стефан Чайков, председател на УС на Браншова камара „Пътища“.

„Госпожа Комитова нарушава законодателството, ние сме работодателска организация и имаме право да преговаряме с правителството“, коментира Чайков по повод искането им за оставка на регионалния министър Виолета Комитова.

„Нямаме друга алтернатива, браншът е тук и е обединен“, допълни Стефан Чайков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ