Ето кога ЦИК ще тегли жребия за номерата в бюлетините

Машинно гласуване

ЦИК тегли жребия за номерата на бюлетините в сряда от 10.00 часа за вота 2 в 1 на 14 ноември, както и жребий за реда за представяне на кандидатите за президент и депутати в предизборната кампания по БНТ и БНР.

С оглед епидемичната обстановка в страната и спазването на ковид-мерките на тегленето на жребиите могат да присъстват по един представител на партия, двама представители на коалиция и по един представител на инициативен комитет, както и кандидатите за президент и вицепрезидент.

Събитието ще бъде излъчвано на живо през фейсбук страницата на Централната избирателна комисия и по Канал 2 на Българската национална телевизия.

Предвид спазване на мерките за безопасност и осигурените възможности за онлайн проследяване на тегленето на жребиите представители на средствата за масова информация няма да бъдат допускани в сградата на Народното събрание по време на тегленето на жребиите. Тегленето на жребиите се извършва публично в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І“ № 1, във фоайето на източното крило.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ