Миньори блокираха София заради провала на служебното правителство на Радев

Представяне на новото служебно правителство на Стефан Янев 4

Протест на миньорите от комплекса „Мини Марица“ блокира столицата с искане животът на въглищните централи да бъде удължен.

В 12 ч шествието тръгва от храм-паметника „Александър Невски „с маршрут по бул. „Цар Освободител“, бул. „Княз Александър Дондуков“ до Министерския съвет.

Протестиращите призоваха „да запазим „Марица-Изток“ енергийното сърце на България“. Те ще внесат декларация на синдикалните организации КНСБ и КТ „Подкрепа“, подкрепена от подписите на 105 000 души, съобщава Труд.

Миньорите искат да разберат какви са плановете на правителството за прехода на въглищните региони към по-зелена икономика.

Малко преди протеста стана ясно, че министър-председателят Стефан Янев ще се срещне с ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа“ в Министерския съвет.

В срещата ще участват също заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на енергетиката Андрей Живков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ