Разкрития! Кандидатка за президент за задкулисието зад Радев: Това е подмяна, обгради се с доносници от ДС

цвета кирилова

Изненадващата кандидат-президентска двойка на журналистката и общественичката Цвета Кирилова и експерта по глобална политика Георги Тутанов атакува „Дондуков“ 2 на изборите на 14 ноември.

Какви са мотивите им, кои са най-сериозните им конкуренти, кого ще подкрепят на 2-я тур, ако не се класират за него?

Сдружение „Азбукари“ сме много активни г-н Тутанов работеше и отговаряше за българите в чужбина, каза Кирилова пред ПИК.

Тя смята, че у българина е останала доброта, която да обърне тенденцията, като се даде път на младите хора, и приемственост от възрастните хора.

Имаме конкретни предложения, които да бъдат развити под шапката на президентската институция, каза Тутанов. В момента се наблюдавали кандидатски сглобки с различни нива на компетентност. Не може да се залага на президентска двойка на случаен принцип.

Кирилова обясни как досега е работата и е била независима и работеща за националния интерес. Президентската институция досега не е била достатъчно дейна и ефиктивна. Двойката досега не е съдействала за развитие на обществените процеси. Липсва, прекършен е гръбнакът на диалога между институциите. Съкрушени са тенденции, затова ние се опитваме да възстановим диалога от човек към човек, смирение към казаното от другите, обясни идеята си държавният глава да е модератор и омиротворител Кирилова.

Имаме нужда от колективна сигурност, имаме разместване на пластове, има нов президент в САЩ, Москва предоговаря договори, това е енергийният проблем. Ние обаче си задаваме въпроса НАТО-вец ли е Румен Радев или има евразийско влияние, коментира Тутанов. Но ние, България сме с ограничени ресурси, затова трябва да играем в отбор.

Изключително негативна е моята оценка, Радев делегитимира властите, това е погрешна политика, икономическите показатели го доказват, сметките поскъпват, това е непосилно за джоба на българите. Опитът за дестабилизиране на България е и стратегически, за да се измести центърът ни към Евразия, като доказваме на европейските ни партньори, че не сме в състояние да се справяме. Това би довело до отклоняване от курса ни, коментира Кирилова.

Виждам как Радев не взе позиция като натовец по изтеглянато на САЩ от Афганистан, той не взе позиция по случая в Чешнегирово, по падналия край Шабла самолет, по потъналия кораб, каза Тутанов.

Не знам дали „ПП“ е проект на Байдан, но във вените на обществото се инжектира неолиберален проект. Радев играе двойна игра и с американската, и с руската посланичка. По Лисабонския договор може да се блокира членството ни в ЕС, коментира още Тутанов.

Когато сме на колене, според него ще се обърнем към Кремъл. Играта е много дълбока, не бива да се подценява възловото ни място място и Черно море като място за енергиен пренос. Загубено е време за енергийната ни сигурност. Можем да създадем алтернативни енергийни източници, каза Кирилова. Трябва да намерим зрънцето от културното ни наследство.

Ние излизаме с концепция и я предлагаме на обществото и е право на обществото да избира. Предлагаме 10 проекта за активно вицепрезидентство, обясни Тутанов. Проектите ни са тествани в нашата лаборатория „Азбукари“. Искаме независимо собствено енергийно поселище. Имаме проект за придобиване на енергия, газ, от морска вода. Така ще има плавен преход от въглищата. Така ще придобием енергийна независимост.

Технологията е патентована, подчерта Цвета Кирилова. Тя разви и теза за употребяване на отпадъчните продукти. Това е промяна, а не подмяна. Това, което става в енергетиката в момента, е обслужване на чужди интереси. Пример е затварянето на работещите ни реактори в АЕЦ. Сега институциите са мрачни, ние предлагаме перспектива за младите хора, каза Тутанов.

Обкръжението на Румен Радев е пълно с доносници, докато не приключим с комунистическия подход и интерес, няма как да тръгнем напред. Но има 70 процента негласуващи. Ако някой си мисли, че е завладял 10 процента от тази общност с проекта си ПП, трябва да се замисли за другите млади хора. Питал ли е Радев, че някой иска да се реализира неговият проект, каза Кирилова.

Чупим парламентаризма, за да бутаме, каза Тутанов. Тази стратегия според него ще избухне.

Безсрамна арогантност е поведението на Румен Радев, той трябваше да подаде оставката си, щом стана ясно закононарушението му. Много други не протестираха. Защо президентът не е с вдигнатия си юмрук, със символното си насилие, когато други групи хора протестират. Не е в правомощието ме да делегитимира институциите, това трябва да е тема на огромно обществено възмущение, каза Кирилова.

Не може Кирил Петков да излиза и да казва, че темата за гражданството му е приключила, без да се е произнесъл Конституционният съд, каза Кирилова.

Не може частично да се анулира Указ 129 за назначаването на служебното правителство, това означава, че цялото правителство е незаконно, обясни Тутанов.

Недопустима е лъжата на национално равнище, да не се извиниш и да не признаеш грешка. Коментира Кирилова поведението на Румен Радев.

Ако е знаел, че приема фалшива декларация, защо не е реагирал Радев. Ще влезем в нов хаотичен безпорядък, ако тази реалност не се промени, каза Кирилова.

В България беше извършен държавен преврат от принца Васил Божков от Дубай и от вкопани в икономически интереси бивши представители на комунистическата номенклатура, обясни Кирилова.

Сега Велико Търново според нея е център на тролски политически бухалки. Управлява ги Румен Радев.

Скандално, Радев си направи кампания на гърба на данъкоплатеца, каза Тутанов, като лансира идеята председателят на Народното събрание да управлява държавата, докато президентът е в кампания за нов мандат. Тази поправка според него е резонна.

Неолиберализмът, който иска да разгражда ценностите на Българи, трябва да бъде санкциониран от будната съвет на гражданите. Ако не се усетим какво се случва с нас в морално отношение, демографския срив, иокномиката и липсата на чуваемост, ние скоро ще останем територия. Кой след това ще поправи счупената държава от юмрука на Радев, попита Кирилова.Трябва да направим лъвски скок за стабилизирането на българската държава с белия ни гълъб, с вдигнат юмрук това не може да стане, каза Кирилова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ