Протестите нямат край! Езиковите и танцовите школи също се разбунтуваха срещу Кацаров

Мин. Стойчо Кацаров
стойчо кацаров

Собствениците на занимални, езикови школи и танцови школи се събраха на импровизиран протест пред Регионалната здравна инспекция в столицата.

Според тях с влизането на последните противоепидемични ограничения само техният бизнес е без право да работи.

По думите им не е справедливо училищата да работят, а неформалният сектор, каквито са школите, да бъдат тотално спрени да работят.

Недоволството им беше изразено със символичен флашмоб, при който оставиха учебници пред входа на здравната инспекция. Протестиращите се срещнаха с ръководството ѝ.

„Децата са единствените ограничени от тази заповед. Единствено работата на езиковите и танцовите школи е спряна безусловно – без значение какъв е режимът на работа. За сметка на това на други бизнеси се дава да работят“, коментира пред Нова телевизия Луси Баровска – собственик на езикова школа.

„Образованието на децата не е равносилно на това да пропуснеш вечеря в ресторант и да си сготвиш вкъщи. Ние работим с натрупване. Ако спрем сега, това е равносилно на това да изхвърлим на боклука направеното досега“, допълни тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ