Горещо проучване! ГЕРБ-СДС води убедително, разликата е нестопяема (ТАБЛИЦИ)

Бойко Борисов

ГЕРБ-СДС води убедително пред останалите политически сили на парламентарните избори на 14 ноември. Това сочат горещите данни от последното социологическо проучване на Центъра за анализи и маркетинг, представено от шефа му Юлий Павлов. То е направено лице в лице сред 812 граждани към 10-и октомври.

Павлов съобщи, че и кандидатът за президент Анастас Герджиков и опонентът му Румен Радев са с положителни рейтинг.

Последният парламент е одобряван от под една трета от анкетираните. 57,5% дават негативна оценка. Служебният кабинет също е на кантар в одобрението и неодобрението си.

24,2% от вота на избирателите печелят ГЕРБ според данните от проучването и остават твърдо първа политическа сила. Разликата между ГЕРБ и БСП е над 8 процента в полза на партията на Бойко Борисов и тази разлика е нестопяема, сочи проучването

15,8% имат БСП и се задържат на второ място. Доста зад тях са ПП ПП с 12,8%.

11,7 на сто остават и на тези избори за ИТН, а след тях са ДПС с 11%. Последната партия, която ще влезе в парламента според изследването е ДБ, които събират 10,3% подкрепа.

Под чертата са „мутрите“ на Мая Манолова и сие, както и патриотичните партии и „Възраждане“.

Анализаторът коментира, че може да има размествания от 2-ро до 6-о място, но разликата на останалите с ГЕРБ е нестопяема.

Центърът за анализи и маркетинг потвърждава засега първото място на Радев сред кандидатите за президент, като отчитат обаче подкрепа от по-малко от половината гласуващи, което значи, че ще има втори тур – 49,5%.

Анастас Герджиков е на второ място, макар и все още слабо познат на електората – 22,3%.

Далеч назад остават Мустафа Карадайъ с 9,1% подкрепа и Лозан Панов – 7,5%.

 


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ