Кацаров отново усуква за мерките срещу коронавируса

Мин. Стойчо Кацарски

Предложените от главния държавен здравен инспектор мерки ще бъдат обсъдени в понеделник. Това заяви  на брифинг пред журналисти служебният здравен министър Стойчо Кацаров, като за пореден път не отговори ясно на въпроса ще се въвеждат ли нови мерки в опит да се спре разпространението на коронавируса в страната.

„Спешната помощ се нуждае от промени и подобрения, за да се работи по-добре и по-лесно хората там. Смятам, че персоналът се нуждае от по-добро възнаграждение“, допълни още Стойчо Кацаров.

„Предложени са два вида мерки – да се използва зелен сертификат и се предлагат допълнителни ограничения, ако не се стъпва на зелен сертификат. Има и конкретни мерки за училищата. Отчетите се правят на база община, а не на база област, за да може повече училища да работят присъствено. В понеделник съм свикал извънредно заседание и съм възложил да бъдат закупени 1 милион антигенни тестове, които ще бъдат за сметка на държавата. тестовете ще бъдат извършвани в някои от сертифицираните лаборатории, за да може да се издаде сертификат, това е т.н. „зелен“ сертификат“.

Самият тест ще е безплатен, но вземането на пробата ще се заплаща. Сертификатът ще важи „48 часа след антигенен тест и 72 часа след PCR тест. Засега пълен локдаун не се налага. Става дума за конкретни предложения“, добави още здравният министър на Радев.

 

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ