Служебното правителство на Радев най-накрая изпрати в ЕК Плана за възстановяване и устойчивост

Атанас Пеканов

Планът за възстановяване и устойчивост на България е изпратен в дигитална форма към ЕК. Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов връчи Плана на представителя на ЕК в България Цветан Кюланов по време на символична церемония.

,,Днес е изключително важен ден за страната ни. Актуалната и финализирана версия на Плана за възстановяване и устойчивост беше изпратена към европейските институции и е получена от тях, имаме потвърждение. Планът за възстановяване и устойчивост представлява уникална програма за дългосрочното развитие на страната“, заяви вицепремиерът Пеканов.

Той уточни, че Планът съдържа 59 инвестиционни проекта и 46 реформи.

Ще помогне на страната ни да стане по-устойчива. Важен отговор е както на икономическата криза, така и на предизвикателствата на 21 век. Предизвикателствата как да направим по-най-добрия начин зеления преход, дигитализация, икономиката и обществото ни по-силни, как да адресираме различни проблеми, обясни вицепремиерът.

По думите му механизмът за възстановяване и устойчивост е уникален европейски отговор на пандемията, който дава възможност да отговори и на други дългосрочни проблеми в обществото.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ