Борисов: В Плана за възстановяване кабинетът „Радев“ подкрепи лобистки интереси. За 5 дни умряха 10 пъти повече спрямо миналата година

Бойко Борисов в Стара Загора на живо от фейсбук

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов стартира днес предизборната кампания със срещи със симпатизантите на ГЕРБ и бе посрещнат с овации от тях.

Борисов избра храма „Рождество Христово“ в град Шипка за начало на кампанията. Правителството на ГЕРБ отпусна 1,6 млн. лв. за реконструкцията на храма.

Старозагорският митрополит Киприан отслужи тържествен водосвет.

Бойко Борисов поздрави миряните в храма, а на излизане прозвуча празничен камбанен звън.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че 27-метровият купол на храма се подновява със тяхна помощ, както и семинарията, която се намира в близост.

„Искам да използвам случая, че сте тук да кажа на колегите от „Да, България“, които се имат за най-големите юристи и че спазват закона. Но съм разговарял с Краси Ципов и представители на ЦИК. Тя е от 15 члена, избрани от Румен Радев. Само 4 човека са от ГЕРБ. Сиреч – когато казват, че ГЕРБ са им виновни за всичко, а всъщност 11 техни човека са гласували против регистрацията на партията им“, заяви Борисов.

Той изтъкна, че половин милиард лева вече са изхарчени за изборите. „Само за 5 дни са измрели 500 българи! Колкото в най-голямата криза през миналия октомври. Десет пъти повече от миналия септември. Това безобразие на Радев и Кацаров доведе до състояние, в което цяла Европа се радва на футболните мачове, а българските стадиони за затворени. Ако това е „успешно“ управление, аз не знам какво е неуспешно“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и двойното гражданство на Кирил Петков: „Четете законите! Четете!“.

Относно Плана за възстановяване той заяви: „Защо им трябваше шест месеца да се мотаят? Защото за това време те вкараха свои лобистки интереси. Мога да ви покажа и фирми, които са се възползвали от него“.

Борисов не спести и фактите на управлението на служебните министри на Радев – Асен Василев и Кирил Петков: „Извадено е санирането, което вече ще се прави със съфинансиране. „Вместо да си обновим блоковете, ние тези пари ще ги похарчим за батерии и солари. Следващото нещо – извадиха Напоителните системи. Защо ги извадихте? За да не сме конкурентоспособни на другите страни, които имат зелененчукопроизводство и земеделие“.

„Нека видим какво ще говори ЕК. Защото Иван Костов говори много хубаво, той казва, че новата партия на Петков и Василев, „казват неистине“. Аз казвам, че лъжат, той – че „казват неистини“. Но като виждам чудовищния хаос, чудовищната инфлация, газта – по-висока 30-40% от другия месец. Не знам кое е успешно на това служебно правителство на Радев? Аз се учудвам на наглостта им. Три дена се занимавах как се подписва пълномощно, за да връчим на нашите хора и да могат да си регистрират листите. Какво тогава искат „Да, България“? Просто сме по-добри от тях“, заяви той.

„Няма да направят пак правителство“, категоричен бе той. „Защото нямат сериозни партии, нямат сериозни хора. Първите правят правителство, както е в демократичния свят. Последните са в опозиция. Но нека ги видим как ще управляват – като им видяхме кадрите“, заяви той.

Борисов припомни как управлението на ГЕРБ е постъпвало с финансови разчети за ядрената енергетика, строителството на магистралите, санирането.

„Въпреки терора на Бойко Рашков, който налага, това ни прави по-силни. Шест месеца – терор – за подслушване, за какво ли не. Това ни прави по-силни. Оптимист съм! Защото българските граждани няма да търпят повече това“, заяви Борисов.

След тези негови думи той и придружаващите го съпартийци се отправиха към семинарията.

След като даде начало на предизборната кампания на ГЕРБ от храма „Рождество Христово“ в град Шипка, лидерът на партията посети семинарията, намираща се в близост до храма. Ремонтът на семинарията, както и този на православния храм, са финансирани от управлението на ГЕРБ.

Борисов се спря да поговори с майсторите и заяви, че с общи усилия до Нова година ремонтът трябва да бъде завършен.

„Толкова много пари от нашето управление са отишли на правилните места. И като казват, че съм раздавал пари от джипката – ето, инвестирахме в църковността, в образоването. Толкова много манастири никога не са били ремонтирани“, заяви Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ