Драмите в БСП продължават! Станишеви лобират и работят тайно за успеха на Кирил Петков и Асен Василев

Сергей Станишев

Нова драма  разтърсва БСП и обкръжението на Корнелия Нинова. Евродепутатът Сергей Станишев, който е бивш лидер на столетницата бил заиграл задкулисно с новата президентска партия „Продължаваме промяната“. В играта с него е и съпругата му, пиарката и издателка Моника Станишева.  Двамата подкрепяли неофициално проекта на Кирил Петков и Асен Василев и ментора им Румен Радев.

През пролетта и лятото на тази година Станишеви кроели собствен ляв политически проект, но по-късно се ориентирали към подкрепа на „Продължаваме промяната“ на този етап.

Между Станишев и Нинова отдавна тлее явен конфликт, бившият червен премиер продължава да бъде един от най-опасните критици на политиката й. С влиянието си в левите среди Станишев и обкръжението му ще преориентират много избиратели към проекта на харвардците, а това неминуемо ще изиграе лоша шега на БСП. Въпреки амбициите на Нинова да се класират втори на тези избори, към този момент социолозите им отреждат четвърто или трето място. С подкрепата си за Петков и Василев, Станишев дава рамо и на Румен Радев, който не само е в негласен конфликт с Нинова, но е и патрон на новата формация, която промотират като гръбнак на следващо коалиционно правителство, пише Фактор.

„Румен Радев е президентът, който ще бъде избран от българските граждани. В най-голяма степен от всички политици, той се асоциира с исканията за промяна на протеста. Хората видяха слабостта на партиите в последните два парламента и президентът се възприема като гарант за стабилността на институциите в държавата“, обяви в dir.bg  Станишев.

Той атакува Нинова, поставяйки въпроса: „… защо след четири години в опозиция БСП загуби близо 600 хил. гласа. Защо не беше припозната като алтернатива? За мен отговорът е, че ние играхме на чужд терен – състезание по традиционализъм и патриотарство с популистки партии. Вместо да развием солидна европейска лява политики и да привлечем хора от центъра – това винаги е било условието БСП да бъде силна в изборите“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ