От последните минути! Министър Московски с важни разкрития за потъналия кораб бълващ мазут край Созопол!

Ивайло-Московски-1-1280x968

„Функцията ни е да помагаме за добрата организация. Към момента няма никаква опасност от екологичен проблем. Подобен тип проблем не е решаван в България.“ Това заяви транспортния министър Ивайло Московски, който в момента е в Созопол където от няколко дни потънал кораб бълва мазут в морето. Министърът допълни, че у нас има само две фирми, които могат да предложат технологии, които са необходими.

„Решихме, че незабавно трябва да се източи мазута. Всички експерти да единодушни, че незабавно трябва да се източи мазута тъй като кораба е компрометиран и не знаем колко мазут има в него“, заяви още Московски пред Нова телевизия.

Капитан Живко Петров началник на ИА „Морска администрация“ допълни, че се прави всичко възможно за овладяване на ситуацията, но кога ще се стигне до изваждане на кораба никой не може да се ангажира.

Кметът на Созопол Панайот Рейзи пък успокои, че няма притеснение сред хората и е важно всички да разберат, че няма екологична катастрофа и проблема ще бъде решен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ