Мощен бунт! Медици излизат на голям протест срещу Радев и Кацаров – служебният здравен министър ги излъгал

Мин. Стойчо Кацарски

Задава се пореден протест срещу провала на политиката на служебния кабинет на Румен Радев. Медици излизат на пореден протест, излъгани от здравния министър Стойчо Кацаров.

На 20 октомври 2021г. от 12.00 часа, пред Министерството на здравеопазването ще се проведе протест на лекари, медицински сестри, шофьори на линейки и санитари от центровете за спешна медицинска помощ от цялата страна и COVID отделенията в болниците.

Поводът за недоволството е свързан, че Министъра на здравеопазването ги излъга, че ще увеличи основните заплати на работещите в спешните центровете. Издадената от него неясна Заповед за изплащане на допълнителни възнаграждения за работа в условията на пандемия, води до несправедливо и субективно разпределение на допълнителните възнаграждения и дори лишаване на работещи от тях, което създава масово недоволство и напрежение в отделните спешни центрове и COVID отделенията в болниците.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ