От последните минути! Бенчев с първи думи на влизане в следствието: „Срещата ми с Митьо Очите беше…“

Бенчо Бенчев

Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение на Бенчо Бенчев за това, че е укрил в Турция и Гърция Димитър Желязков-Митьо Очите. Обвинен е и за това, че е държал боеприпаси, без да има разрешително. Наложена му е парична гаранция от 50 000 лв., както и забрана да напуска страната, съобщиха от прокуратурата.

Като нелепа случайност бургаският бизнесмен определи съвпадението, че по времето на ареста на Димитър Желязков е бил в същия хотел в Истанбул преди повече от седмица. Бенчев се яви с двама адвокати в следствения арест в Бургас.

„Не приемам обвиненията. Срещата с Димитър Желязков беше случайна“, каза заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев преди да влезе в Окръжната следствена служба“.

„Искаме истината да излезе наяве“, подчерта по-рано адвокатът. Според Найденов повдигането на обвинения на Бенчо Бенчев за укриването на Димитър Желязков-Очите „не означава, че той е престъпник“.

При зрелищна акция на МВР на 2 август беше разбита група за рекет, палежи и побоища, която според прокуратурата се оглавява от Желязков. Той не беше арестуван, но три дни след акцията го откри и задържа полицията в Истанбул. Желязков чака екстрадиция, пише dariknews.bg.

 За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ