Започна се! Бизнесът в голям наш град се вдигна на бунт срещу правителството на Радев

Румен Радев, Стефан Янев 1

Представители на бизнеса организираха протестно шествие в централната част на Русе заради високите цени на тока и липсата на мерки за финансова подкрепа.

„Искаме да има предвидимост на цената на електроенергията най-малко шест месеца напред. Искаме обещаната компенсация от 50 лева на мегаватчас, както и премахване на ДДС“, казаха протестиращи.

Сред участниците в протеста имаше и служители на шивашки фирми. „Повишаването на цената на електроенергията ще доведе до там, че собственикът на шивашката ни фирма няма да има възможност да ни увеличи заплатите. Разходите на работодателя ще са големи“, каза Петя Вангелова, която е служител в шивашка фирма, съобщава Нова телевизия.

Участниците в недоволството организираха шествие до сградата на общинската и областната администрации, като затвориха за кратко участък от централен булевард и възлово кръгово кръстовище.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ