Лице на Анастас Герджиков е глас на бунта срещу Румен Радев! Кирил Домусчиев пък брани президента

7 Dni Bulgaria19.10.2021
payimage-504877

Няма да позволим електроенергията да изяде заплатите ни и работните ни места. Искаме компенсации, това скандираха работници и работодатели пред сградата на правителството.

На плакати пишеше: „Рестото върнете. Токът намалете!“. Профсъюзи и бизнес все пак излязоха на протест срещу скъпия ток и с искане за компенсации, въпреки кръглата маса, която президента свика в Бояна в понеделник. В протеста не се включи КРИБ на Кирил Домусчиев, от конфедерацията още преди дни заявиха, че няма да протестират. Припомняме, че едно от лицата в новата президентска партия – Кирил Петков, отдавна е подозирано, че е особено близко до олигарха от Разград.

„Немам нерви“ на рокаджийката Милена звучеше от „Дондуков“, докато в сградата на правителството влизаха отиващите на преговори представители на работодателите и синдикатите. Интересното е, че легендарната Милена Славова е част от Инициативния комитет, издигнал професор Анастас Герджиков за президент.

200 000 училища, болници, културни институции, ВиК дружества, железниците и градският транспорт, който е на ток, също са в затруднено положение и всичко това стига до нашият джоб, няма как да стане, смятат синдикатите.

Няма да търпим президента и да чакаме нови избори, нов бюджет, за да има компенсации, смятат рабодотадели и профсъюзи.

Димитров призова протестиращите да изчакат преговорите с премиера, който заяви, че в сряда на Министерския съвет ще обяви новите мерки на правителството.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ