Заведения за бързо хранене „изгоряха“ след посещение на данъчните, иззеха стотици хиляди левове

НАП Национална агенция по приходите

Две заведения за бързо хранене във Варна са затворени, защото са работили без касов апарат. Това съобщи за Радио Варна Ваня Добрева – началник на дирекция „Контрол” в Териториалната агенция на приходите. 30 са заповедите за затваряне на обекти за подобни нарушения, 11 от тях са потвърдени от съда. Между обектите  е  плажен бар на входа на „Слънчев ден” в курорта „Св. Св. Константин и Елена”. 93 запора на касова наличност заради неплатени данъчни задължения са направени  от началото на юли досега, общата иззета сума е 240 000 лева. 7358 са извършените проверки на КПП, проверяват се всички автомобили, които превозват стоки и зареждат заведения и хотели.

От  началото на юли досега от Междуведомствения координационен център във Варна, създаден преди три години между НАП и Областните дирекции на МВР във Варна и Добрич, са осъществени 36 проверки на територията на морската столица, курортите, в Добрич и в „Албена”.

Ваня Добрева каза още, че в сравнение със същия период на миналата година нарушенията са по-малко, собствениците на обекти са по-дисциплинирани  – това е ефектът от проверките и по-добрата информираността на търговците по Северното Черноморие.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ