Радев фучи и псува на „Дондуков“! Обявиха го за кух лидер, който не може да мисли

7 Dni Bulgaria23.10.2021
румен-радев-2

„През петте години на своето президентство Радев изговаря в режим на монолог подготвени от сътрудниците му текстове. Всеки опит да бъде интервюиран, дори и с предварително зададени въпроси създава конфузи“ –  – това написа Огнян Минчев в своя фейсбук профил. Ето какво още каза той:

Радев ще отказва всички покани за дебат. Защото ако влезе в публичен диалог, ще демонстрира реалния си лидерски потенциал, политическа зрелост и способност да ръководи сложна институционална структура, каквато е държавата

През петте години на своето президентство Радев изговаря в режим на монолог подготвени от сътрудниците му текстове. Всеки опит да бъде интервюиран, дори и с предварително зададени въпроси създава конфузи, които многобройни тролове трябва да отиграват с непочтени атаки спрямо критиците му.

Моделът Радев всъщност напомня модела Слави Трифонов – и не е известно кой от двата модела е възникнал пръв и е вдъхновил втория. Отказът от диалог е израз на слабост, маскирана като загадъчност и мистифицирана власт на рецитиращия монолози властник.

Този формат на отказ от нормално диалогично общуване можеше да мине „между капките“ докато настоящият президент не бе в пряка позиция на упражняване на концентрирана власт. Придържането към формата на мълчанието и „комюникето“ все повече разкрива властовата уязвимост на фона на неуспешното управление, чийто ментор е президента Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ