Невяна Митева е кметска снаха, отглежда зарзават, а Вършец я боготвори като „нашето момиче“

7 Dni Bulgaria25.10.2021
53
Малкото монтанско градче Вършец тържествува вече дни наред заради кандидатурата на Невяна Митева за вицепрезидент на проф. Анастас Герджиков. Жителите на града се гордеят с полковничката и открито я наричат „нашето момиче“, защото била снаха именно в техния град.

Оказва се, че съпругът на Митева – ген. Явор Матеев, е родом от близкото до Монтана населено място. Нещо повече – на почит там е и неговият баща Антон Матеев, който е бил кмет на Вършец в периода 1995-1999 г. Любопитна подробност е, че Матеев-старши е член на БСП. Той и съпругата му Цана държали изключително много на своята снаха Невяна.

Местните споделят, че била не само интелигентна, силна и красива жена, но и изключително работлива. Тя, съпругът ѝ Явор и децата им редовно посещавали неговите родители във Вършец, където имали семейна къща. Митева се трудела по двора, в който цялата фамилия отглеждали всякакви плодове и зеленчуци. Голямата им гордост били доматите и пиперът, от които вадели рекордна реколта.

Преди дни, в разгара на предизборната си кампания, Невяна пак намерила време, за да помогне за събирането на последния узрял зарзават. Самата тя публикува снимки на щайгите с чушки и домати домашно производство от градината на нейните свекър и свекърва. „Всеки труд се възнаграждава“, написа под кадрите кандидатката за вицепрезидентския пост.

Корените на самата Митева са от село Победа, Добричко. Тя признава, че е изключително благодарна на своите родители, които са я подкрепяли безрезервно и в личен, и в професионален план. „Аз съм обикновена българка, научена на труд. Обичам спорта, работата си, последователна съм. Отгледала съм децата си тук, в България. Моето семейство ме подкрепя в това решение. Завършила съм средното си образование в Добрич. Учила съм и в София и в спортното училище в Пловдив. Продължих в НСА да се обучавам за треньор по плуване. Започнах да работя в системата на спорта като военнослужещ. Впоследствие трябваше да избирам да продължа със спорта или с военната си професия и аз избрах втората – решително и смело. Няколко години кандидатствах за Военната академия – тогава там нямаше жени. Три години ми отказваха. Накрая повярваха в мен. И аз завърших с пълно отличие. След като влязох във военната йерархия, трябваше да наваксвам и учих много“, споделя Невяна за своя път.


Митева показа богатата си реколта във фейсбук



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ