Анастас Герджиков от Ловеч: Румен Радев да спре да бяга!

7 Dni Bulgaria25.10.2021
54

„Сегашният държавен глава Румен Радев и назначеният от него служебен кабинет търпят очевиден провал по две основни теми за обществото – здравната криза, чието овладяване беше пропуснато и бяха проспани много месеци, през които трябваше да се действа, и кризата в енергетиката с високата цена на тока“.

Това коментира на среща с граждани в Ловеч кандидатът за президент Анастас Герджиков.

Той подчерта, че и двата проблема са били факт още през лятото и още тогава е било ясно, че кризата ще се задълбочи през есента и особено през зимата, но тогава не са взети мерки от служебния кабинет, а този, „който го назначи – президентът Румен Радев, гледаше отстрани и не направи нищо, за да не се задълбочат проблемите“.

„Напротив – повторно гласува доверие и назначи във втория служебен кабинет същия здравен, и същия енергиен министър“, коментира Герджиков. Кой тогава, пита той, носи отговорност за тези два провала. По думите му, това е Румен Радев и той не трябва да бяга от отговорност.

Организирането на вчерашната среща по време на предизборната кампания е опит да се демонстрират действия, но тези действия са крайно закъснели и щетите вече са нанесени, изтъкна също Анастас Герджиков.

Кандидатът за президент смята, че въвеждането на зелените сертификати при нисък процент на ваксинирани със сигурност е постигнало един ефект – създало е напрежение и разделение в обществото. Той припомни също, че при актуализацията на бюджета по никакъв начин не е било отчетено рязкото покачване цената на тока и не е предвидена помощ за бизнеса.

В Ловеч кандидатът за държавен глава отбеляза и, че проблемът с политическата криза може да се реши, ако партиите в следващия парламент постигнат съгласие, за да работят в полза на обществото.

Герджиков и кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева посетиха катедралния храм „Св.св.Кирил и Методий“, средновековната крепост в Ловеч и музея „Васил Левски“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ